Στην Mavrogenis πιστεύουμε ότι η πρόοδος κάθε ανθρώπου συνδέεται με τη φροντίδα και την ενίσχυση της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος, είτε αυτό είναι φυσικό, είτε κοινωνικό.
Η εταιρεία μας, στη διάρκεια των χρόνων που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας, έρχεται καθημερινά, μέσα από τους ανθρώπους της, σε επαφή με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με ανθρώπους σε κρίση και με δυσκολίες που αφορούν  το κοινωνικό σύνολο. Μέσα από τις δράσεις της στοχεύει να προσφέρει ανακούφιση, ελπίδα και αξιοπρέπεια στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, να αναπτύξει τη γνώση και τη δραστηριοποίηση γύρω από σημαντικούς κοινωνικούς σκοπούς, αλλά και να ενισχύσει προσπάθειες που αφορούν στην κοινωνική συνοχή.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω ενέργειες:

Κοινωνία

 1. Η εταιρεία μας διαθέτει Ταμείο με σκοπό την ανακούφιση Απόρων, που τροφοδοτείται με μηνιαίες συνεισφορές των εργαζομένων μας.
 2. Από το 2014 προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Μεταμόφωσης, στον οποίο βρίσκεται η έδρα μας.
 3. Το 2016 συγκεντρώθηκαν από τους εργαζόμενους της εταιρείας πανελλαδικά είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διανεμήθηκαν μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Περιφέρειας Αττικής σε πρόσφυγες και μετανάστες.
 4. Το 2018 δωρίσαμε τεχνολογικό εξοπλισμό στον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ.
 5. Το 2019 η εταιρεία μας έκανε δωρεά στις Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης του Δ. Διονύσου για την αντικατάσταση ελαστικών Υδροφόρου οχήματος.

Παιδεία

 • Το 2017 και 2018 η εταιρεία μας κάλυψε τα έξοδα σχολείων ακριτικών περιοχών για να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές εκδρομές.

Περιβάλλον

 • Για όλους τους εργαζομένους μας είναι σημαντική η συνεισφορά στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος της επαγγελματικής μας δραστηριότητας. Στο χώρο της εταιρείας μας λειτουργούν σημεία ανακύκλωσης μπαταριών και λαμπτήρων, γίνεται διαχωρισμός και ανακύκλωση του χαρτιού,  του χαρτονιού συσκευασίας και των πλαστικών συσκευασιών.
 • Κάνουμε καθημερινή πρακτική, μέσα από τη διαχείριση και τις προδιαγραφές των κτιριακών μας εγκαταστάσεων,  την ενεργειακή απόδοση, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (γεωθερμία) και την αποφυγή σπατάλης ενέργειας.

Υγεία

 1. Ενίσχυση υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας και χορηγίες επιστημονικής κατάρτισης του προσωπικού τους.
 2. Ενίσχυση ερευνητικών προγραμμάτων στο ΕΚΠΑ και ΑΠΘ
 3. Από το 2012 η εταιρεία μας διαθέτει τράπεζα αίματος και οι εργαζόμενοί μας συμμετέχουν σε εθελοντική αιμοδοσία 2 φορές το χρόνο.
 4. Από το 2015 συμμετέχουμε κάθε χρόνο ενεργά με  ομάδες εργαζομένων  στο Race for Cure, για την ευαισθητοποίηση και στήριξη γυναικών με Ca Μαστού.
 5. Το 2019 συμμετείχαμε ως Χρυσός Χορηγός στον αγώνα δρόμου της οργάνωσης «Αγαπώ και Πράττω», με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά Αξονικού Τομογράφου για το ΓΝ Κύμης «Γ.Παπανικολάου». 

Αθλητισμός

 • Ενίσχυση του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία ΑΤΛΑΣ (τμήμα Μπάσκετ με αμαξίδιο) σε ετήσια βάση, από το 2015 μέχρι και το 2019, με δωρεές που αξιοποιήθηκαν μεταξύ άλλων :
  • Στη δημιουργία γηπέδου μπάσκετ στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις της παραλίας του Κ.Α.Α.Π Βούλας.
  • Στην ανανέωση αθλητικών αναπηρικών αμαξιδίων για τις αγωνιστικές ανάγκες του συλλόγου.
  • Στη συμμετοχή της ομάδας του συλλόγου σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.
 • Ενίσχυση μεμονωμένων ατόμων (πάνω από 25 άτομα από το 2010) με σοβαρές κινητικές αναπηρίες (παραπληγία, τετραπληγία, πολλαπλή σκλήρυνση)  με δωρεές που αξιοποιήθηκαν μεταξύ άλλων σε:
  • Αγορά σύγχρονων αναπηρικών αμαξιδίων που διευκόλυναν τις καθημερινές τους –κοινωνικές και επαγγελματικές- δραστηριότητες.
  • Συμμετοχή τους σε διεθνείς και εγχώριες αθλητικές διοργανώσεις.
  • Aνανέωση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις.
 • Χορηγία σε αθλητή της Εθν. Ομοσπονδίας Καράτε για την προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων του 2020 στο Τόκυο.


Υπευθυνότητα στους ασθενείς και επαγγελματίες υγείας

Το 2017 είχαμε την τιμή να διακριθούμε στην κατηγορία των Επιχειρήσεων Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για την υποστήριξη ασθενών από εξειδικευμένους συμβούλους στην αντιμετώπιση των καθημερινών ζητημάτων που προκύπτουν στο πλαίσιο διαχείρισης της νόσου τους. Συνεχίζουμε καθημερινά να εξελίσσουμε την επικοινωνία και την υποστήριξη των ασθενών μας, μέσα από εξατομικευμένη προσέγγιση, υποστήριξη στη χρήση των προϊόντων, διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις, ώστε να δίνουμε λύσεις τόσο στους ασθενείς και τους φροντιστές τους, όσο και στους επαγγελματίες υγείας που μας εμπιστεύονται. (https://www.healthcareawards.gr/_pdf/healthcare_business_awards_2017.pdf)
 

health_awards
 

Υπευθυνότητα στους εργαζομένους μας

Η εταιρεία μας τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη, τόσο ως προς το εύρος των προϊόντων που εκπροσωπεί, όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό της.

 • Έχουμε διαρκή συνεργασία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε, δίνοντας ευκαιρίες εκπόνησης πρακτικής άσκησης σε φοιτητές. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που στο 100% των φοιτητών έχουμε προσφέρει τουλάχιστον ορισμένου χρόνου σύμβαση εργασίας μετά το πέρας της πρακτικής και στην πλειονότητα αυτών αορίστου χρόνου εργασία, συμβάλλοντας στην επαγγελματική αποκατάσταση νέων ανθρώπων με προσόντα.
 • Επενδύουμε σε μακροχρόνιες συνεργασίες με τους εργαζομένους μας, προσφέροντας ένα υγιές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής, σε απόλυτη εναρμόνιση με την εργατική νομοθεσία.
 • Έχουμε διαφανείς και καθορισμένες πρακτικές πρόσληψης, αξιολόγησης και αναβάθμισης των εργαζομένων μας, με γνώμονα την αριστεία και την κουλτούρα προσωπικής και ομαδικής ανάπτυξης και εξέλιξης. Προσφέρουμε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα είτε ενδοεταιρικά είτε με επιλεγμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, προκειμένου κάθε άνθρωπος να μπορεί μέσα από την εργασία  του στην εταιρεία μας να έχει την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω τις δεξιότητές του.
 • Αναγνωρίζουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων μας στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας και προσφέρουμε επιπλέον παροχές που υποστηρίζουν την οικογένεια και την ποιότητα ζωής τους.